Network Menu

Svensktalande kvinnor med världen som arbetsplats

Hur är egentligen det professionella livet som utlandssvensk?

I SWEA Professional bloggen svarar karriärister med flera på denna komplexa och mångfacetterade fråga. Kvinnorna har olika bakgrund men en sak har de gemensamt – världen som arbetsplats. En del har tagit steget att bo och arbeta i ett främmande land. Du utlovas därmed en unik blick i intressanta svenskor med världen som arbetsplats.

Steget att flytta utomlands kan kännas stort men bland SWEAs över 6000 medlemmar finns det otroligt mycket kunskap, fina och inspirerande berättelser om hur man bäst hanterar livet som arbetande utlandssvensk. Erfarenhet visar att de som tar steget och flyttar utomlands sällan ångrar sig. Tvärtom, att få uppleva en ny kultur, ett annat sätt att leva och få nya vänner ger minnen för livet.

Vill du vara vår nästa gästbloggare?

Vi letar efter pigga gästbloggare. Syftet med bloggen är att lyfta fram Sweors olika karriärer runt om i världen och varva det med spännande temabloggar. Tillsammans kan vi inspirera varandra!

 

Är du sugen på att skriva och bidra med just dina yrkeserfarenheter? I så fall får du gärna kontakta Helene Juliusson som är projektledare för bloggen sweaprofessionalblogg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Tack för att ni läser!

SWEA Professional Blogg:

Suzanne Elshult: Mitt jobb som volontär

Följ med Suzanne och hennes hundar i deras spännande vardag med liksök och bergsräddning och läs om hur hon lyckats bana väg för kvinnor i en mansdominerad industri. Hur blir en tjej från Östergötland en ledande kvinna i bergsräddningteamet och hundsökorganisationer i nordvästra USA?

Katarina Rönnlund: om att starta eget

Följ med Katarinas resa i USA från marketing coordinator på nischad kabeltvkanal till marknadsföringskonsult och hur det var att jobba med storserier som Outlander och Spartacus. För dig som funderar på att starta eget så får du med dig 6 värdefulla tips som kan hjälpa dig framåt.

Lena Axelsson: en kontrast mot Sverige

Träffa Lena som utbildade sig till psykoterapeut i USA. Här får vi läsa om när hon tog klivet från anställd till egen företagare i Kalifornien och kontrasterna mot Sverige samt reflektioner om jantelag och skam.

Linda Strom: Grundare av Relocal Seattle LLC

I vårt senaste inlägg träffar vi Linda Strom som bor utanför Seattle, USA. Vi får veta mer om Lindas karriär som egenföretagare och omlokaliseringsagent där hon erbjuder sin erfarenhet av mer än tjugo år i den amerikanska kulturen från ett svenskt perspektiv.

Anna Charlotta Efverman: Författare och konstnär

I bloggens andra inlägg träffar vi A.C Efverman, som bott i Australien i nästan tjugofem år. Hon berättar om sitt liv som författare och konstnär och hur hon själv gav ut sina första böcker på Amazon.

Petra Socolovsky: Att byta karriär i Covid-tider

Visst är det perfekt tajming! Jag bytte karriär, från journalist till mäklare, och tre månader senare lamslog Covid världen. Kontoret stängde och ingen människa ville köpa hus eller flytta. I nästan två månader hände det inte ett smack på marknaden.